Left arrow
Блог

Bubble75

3 Листопада, 2023

Очередная клавиатура, сделанная на волне хайпа Jelly Epoch и соответствующая самым популярным трендам 2022 года:

  • компактніший 75% лейаут
  • гаскет маунт
  • багато фоама в комплекті постачання
  • flexy тайпінг

Bubble - трохи менш преміальний попередник Hope75х (обидві клавіатури випускалися студією Velocifire)

Механічна клавіатура - Hope75x
Hope75x

Обидві клавіатури мають +- ідентичну будову та інженерні рішення:

  • гаскет-маунт
  • 6063 алюміній
  • дуже м'який тайпінг
  • приємна Creamy тональність при використанні фоама (знов-таки привіт Jelly Epoch за введення моди на таку тональність)

Ось чим Bubble не зможе похвалитися, то це вагою. Він має цілком стандартні 1.7 кг unbuid.

Механічна клавіатура - Bubble75. Вид ззаду
Bubble 75 back

При створенні bubble дизайнери та інженери намагалися зробити преміальну 75% клавіатуру з мінімальними витратами на зовнішній вигляд та машинну обробку (CNC). Клавіатура все ще виконана з найкращого алюмінію для клавіатур (6063), але в ній немає вигнутих граней, складних форм, гравіювання. Все це дуже сильно здешевлює процес виробництва, ніяк не впливаючи на звук.

Як показав час – це було гарне рішення, і клавіатура швидко зайняла свою нішу на ринку. Така собі «преміум клавіатура початкового рівня», для тих, хто хотів Jelly / 7V, але не міг їх дозволити / не встиг на груп бай.

Також Bubble може похвалитися дуже м'яким тайпінгом, подібним до Hope. Навіть при найм'якшому тайпінгу клавіатура злегка вібрує, а якщо ви любитель 67-72 g  - пцб відчутно прогинатиметься під вашим натиском.

За звуком це класична клавіатура Foamy з приємним звуком. При бажанні та правильному підборі свічок - може використовуватися і без ПЕ (як видно на одному з 2 записів)

Анод корпусу приємний, але без якихось особливостей, є легка шорсткість (не є показником якості або його відсутністю, суто на любителя).

Як підсумок – ми маємо непогану клавіатуру, з приємним візуалом та якісним foamy звуком. Без претензій на супер-хай-енд, але з приємним прайсом в 280 $ на груп баї і ~280-300 $ на вторинному ринку. В цілому - клавіатура коштує своїх грошей і є найкращою альтернативою тому ж QK75 / Zoom75, якщо вам не важлива наявність безпроводу.

Очередная клавиатура, сделанная на волне хайпа Jelly Epoch и соответствующая самым популярным трендам 2022 года:

  • более компактный 75% лейаут
  • гаскет маунт
  • многофоама в комплекте поставки
  • flexy тайпинг

Bubble -чуть менее премиальный предшественник Hope75х (обе клавиатуры выпускалисьстудией Velocifire)

Механічна клавіатура - Hope75x
Hope75x

Обе клавиатуры имеют +- идентичное строение и инженерные решения:

  • гаскет-маунт
  • 6063 алюминий
  • ооочень мягкий тайпинг
  • приятная Creamy тональность при использовании фоама (опять-таки, привет Jelly Epoch за введение моды на такую тональность)

Вот чем Bubble не сможет похвастаться, так это весом. Он имеет вполне стандартные 1.7 кг unbuid.

Механічна клавіатура - Bubble75. Вид ззаду

При создании bubble, дизайнеры и инженеры пытались сделать премиальную 75% клавиатуру с минимальными расходами на внешний вид и машинную обработку(CNC). Клавиатура все еще выполнена из лучшего алюминия для клавиатур (6063), но в ней нет изогнутых граней, сложных форм, гравировки. Все это - очень сильно удешевляет процесс производства, никак не влияя на звук.

Как показало время – это было хорошее решение и клавиатура быстро заняла свою нишу на рынке. Эдакая «премиум клавиатура начального уровня», для тех, кто хотел Jelly / 7V , но не мог их позволить / не успел на груп бай.

Так же Bubble может похвастаться Оооочень мягким тайпингом, сравнимым с Hope. Даже при самом мягком тайпинге клавиатура слегка вибрирует, а если вы любитель 67-72 грамма и подавить потяжелее - пцб будет ощутимо прогибаться. Даже при самом мягком тайпинге клавиатура слегка вибрирует, а если вы любитель 67-72 грамма и подавить потяжелее - пцб будет ощутимо прогибаться.

По звуку это классическая Foamy клавиатура с приятным звуком. При желании и правильном подборе свичей - может использоваться и без ПЕ (как видно на одной из 2х записей)

Анод корпуса приятный, но без откровений, присутствует легкая шершавость (не является показателем качества или его отсутствием, сугубо на любителя).

Как итог - мы имеем неплохую клавиатуру, с приятным визуалом и качественным foamy звуком. Без претензий на супер-хай-энд, но и с соизмеримым прайсом в 280$ на груп бае и ~280-300$ на вторичном рынке.В целом - клавиатура стоит своих денег и является лучшей альтернативой тому же QK75/Zoom75, если вам не важно наличие беспровода.