Left arrow
Блог

Geon Clear Tactile

19 Січня, 2024
Короткі х-тики:

Тактильний світчі (Long-Pole)

3.5мм хід

Пружина – 60 грам (2-stage, 23mm)

Топ хаузінг - PC

Боттом хаузінг - Nylon

Стем - POM

Нещодавно відкрив для себе ще одні чудові тактильні світчі - Geon Clear tactile.

Як ви могли зрозуміти за попередніми оглядами - я не люблю тактильні світчі за їх «брудний» звук (звук тертя о мідні ліфи, що є джерелом тактильності).

Це не можна виправити змазкою, як у лінійних світчах, адже змастивши ліф ви «вбиваєте» тактильну складову, а слабкі тактильні світчі можна взагалі перетворити на лінійні.

Clear tactile змогли мене приємно здивувати у цьому плані. Звуки «тактильності», як і у випадку з Zaku, відмінно «ховається» за яскравим і голосним звуком при апстроуці (звук удару стема о верхню частину світча, при «поверненні» у базове положення).

Тішить і те, хто є заводом-виробником свіча.

На сьогоднішній день, Tecsee, це один із найстабільніших і передбачуваних (у хорошому плані) мануфактурерів. Відмінна плавність, мінімальний ліф-пінг, гарна підгонка половинок світча -  причепитися нема до чого.

Так само можна відзначити і базову вартість - 0,51 $ / світч, що виглядає дуже приємно, на тлі конкурентів по 0,58-0,65.

Говорячи про конкурентів та порівняння.

Перший світч, з яким хотілося б їх порівняти – Boba U4T.

Мастодонт і непорушний стандарт у світі тактильних світчів уже багато років.

Світчі мають схожу "D-shape" тактильність (кілька ММ ходу перед спрацюванням тактильності -> сама тактильність -> короткий залишковий лінійний хід після завершення тактильності)

Geon Clear мають більш плавний хід та трохи м'якшу тактильність.

За рахунок нейлонового боттома і POM стема, Clear мають середню тональність при боттом ауті і яскравий хай пітч звук на апстроуці.

Боби ж більш «шершаві», з трохи сильнішою тактильністю та фірмовою низькою Thoccy тональністю.

Також Geon Clear можна порівняти з C3 Kiwi за силою тактильності. Але завдяки long pole стему, Clear трохи жорсткіші при боттом ауті та відповідно голосніші.

У клавіатурах із ПЕ Фоамом (який зараз використовується повсюду) це однозначно плюс. Підсумковий звук клавіатури стає більш «живим і насиченим».

Приємний тактильний світч, не за всі гроші світу.

Однозначно рекомендую спробувати, якщо ви любите тактилки.

Короткие х-тики:

Тактильный свитч (Long-Pole)

3.5мм хода

Пружина - 60 грамм (2-stage, 23mm)

Топ хаузинг - PC

Боттом хаузинг - Nylon

Стем - POM

Не так давно, открыл для себя ещё одни замечательные тактильные свитчи - Geon Clear tactile.

Как вы могли понять по предыдущим обзорам свитчей - я не люблю тактильные свитчи за их «грязный» звук (звук трения о медные лифы, что и является источником тактильности).

Это нельзя исправить смазкой, как в некоторых линейных свитчах, ведь смазав лиф вы «убиваете» тактильную составляющую, а слабые тактильные свитчи можно вообще превратить в линейные.

Clear tactile смогли меня приятно удивить в этом плане. Звуки «тактильности», как и в случае с Zaku, отлично «скрывается» за ярким и довольно-таки громким звуком при апстроуке (удар стема о топ свитча при «возврате» в исходное положение).

Радует и то, кто является заводом-производителем свича.

На сегодняшний день, Tecsee, это один из самых стабильных и предсказуемых (в хорошем плане) мануфактуреров. Отличная плавность, минимальный лиф-пинг, фирменная 2х-уровневая пружина - придраться не к чему.

Так же можно отметить базовую стоимость в 0,51$/свитч, что выглядит очень приятно, на фоне конкурентов по 0,58-0,65.

Говоря о конкурентах и сравнении.

Первый свитч, с которым хотелось бы их сравнить - Boba U4T.

Мастодонт и незыблемый стандарт в мире тактильных свитчей уже многие годы.

Свитчи имеют схожую “D-shape” тактильность (несколько ММ хода перед срабатыванием тактильности -> сама тактильность -> короткий остаточный линейный ход, после завершения тактильности)

Geon Clear имеют более плавный ход и немного более мягкую тактильность.

За счёт нейлонового боттома и POM стема, Clear имеют среднюю тональность при боттом ауте и довольно таки яркий хай питч звук на апстроуке.  

Бобы же более «шероховатые», с чуть более сильной тактильностью и фирменной низкой Thoccy тональностью.        

Так же Geon Clear можно сравнить c C3 Kiwi по силе тактильности. Но из-за long pole стема, Clear чуть жоще при боттом ауте и соответственно громче.

В клавиатурах с ПЕ Фоамом (который сейчас используется повсеместно) это однозначно плюс. Итоговый звук клавиатуры становится «более живым и насыщенным».

Приятный тактильный свитч, не за все деньги мира.

Однозначно рекомендую попробовать, если вы любите тактилки.